Νοεμβρίου 09, 2011

Ανανέωση στα αρώματα Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent: ένας οίκος αρωμάτων, όπως ακριβώς και ένας οίκος υψηλής ραπτικής. Εμβληματικές δημιουργίες YSL όπως το σμόκιν, το κοντό παλτό Caban, το σαφάρι τζάκετ Saharienne, το φόρεμα Mondrian... και κλασικά αρώματα όπως το Y, το Pour Homme, το In Love Again, το M7
Τα αρώματα θα βρίσκονται στα καταστήματα μέσα στο Νοέμβρη.


Bασικά ήταν ένας τρόπος να μειωθούν τα κόστη της συσκευασίας. Τα ενιαία μπουκάλια και συσκευασίες με απλώς άλλα γράμματα απ'έξω είναι πρακτικά για την εταιρεία (παρά πολλά διαφορετικά) και δίνουν και μια αίσθηση "σειράς", κάτι που έχει γίνει πολύ μόδα με την έλευση της niche αρωματοποιίας (Όπου niche είναι "η αρωματοποιία για λίγους", συνήθως οριζόμενη από μάρκες με περιορισμένη διανομή, ελάχιστη διαφήμιση  και -υποτίθεται, γιατί δεν συμβαίνει πάντα- περισσότερη προσοχή στο ίδιο το προΐόν)

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η "ανανέωση" της συσκευασίας συνοδεύεται συνήθως και από ένα ρεκαλιμπράρισμα της φόρμουλας, οπότε μην εκπλαγείτε αν είσασταν παλιός χρήστης και κάτι σας φανεί λίγο αλλιώτικο... (Παρεπιπτόντως: Όλα τα αρώματα περνούν από ελέγχους για να προσαρμόζονται στις τελευταίες οδηγίες των αρμόδιων νομοθετικών οργάνων για την προστασία της υγείας ανά περίπου 3 χρόνια. ΟΛΑ).
Με βάση τα παραπάνω και σε συννενόηση με φίλο μου αρωματοποιό που διαμένει στο Παρίσι για τις νέες συνθέσεις στα ανανεωμένα μπουκάλια του YSL, μερικά αποκλειστικά σχόλια:
Πολύ καλά λόγια για τα M7, Y.
Καλά λόγια για το Yvresse,YSL pour Homme, Rive Gauche pour Homme, Jazz.   
Χλιαρά σχόλια για τα Nu (πολύ αλλαγμένο) και In Love Again (ξεπεράστηκε στο μεταξύ αισθητικά από το Cartier Delices και τώρα το πρωτότυπο ~που αποτέλεσε έμπνευση~ μοιάζει παρωχημένο...).

Τώρα ξέρετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: