Φεβρουαρίου 23, 2012

Ξηρό σαμπουάν Νο.3 (όπως λέμε Rocky 14 Τιτανομαχία)

Το θέμα του ξηρού σαμπουάν έχει ξεσηκώσει φοβερή αναγνωσιμότητα στα καθ'ημάς. Κάτι που έλειπε από την καθημερινότητα των περισσότερων; Κάτι που δεν γνώριζαν; Κάτι που δεν είχε καλυφθεί από άλλα blogs; Ποιός ξέρει. Αν δεν ξέρετε για τι μιλάω δείτε το πρώτο ποστ και την συνέχεια του.

Αν ξέρετε, και θέλετε τις νεότερες εξελίξεις, θα σας εκμυστηρευτώ ότι βρήκα ένα ακόμα καλύτερο ξηρό σαμπουάν και πλέον το προτείνω ως το best στην κατηγορία του.
Πρόκειται για το Syoss Dry Shampoo.

Το ανακάλυψα τυχαία όταν πήγα να πάρω το κλασσικό, παλιό Trocken Shampoo (Algemarina) και η πωλήτρια μου είπε ότι έχει έλειψη γιατί κάποιος κύριος μιας κάποιας ηλικίας το αγοράζει σε συσκευασία των 10!! (9 τεμάχια μου είπε ότι αγόρασε με μιας τις προάλλες, όπως και κάθε μήνα άλλωστε, δεν είναι υπερβολή σας ορκίζομαι). Το γιατί άπτεται προφανώς αντικειμένου ψυχολόγου, γιατί ο εν λόγω κυριούλης το χρησιμοποιεί, απ'ότι έμαθα (το σαγόνι μου είχε φτάσει στο πάτωμα από το νούμερο, δεν μπορούσα να μην ρωτήσω), για να υποκρίνεται ότι έχει μαλλιά εκεί που υφίσταται μια κατά τ'άλλα αξιοπρεπής φαλάκρα με τουφίτσες γύρω γύρω. Πώς και γιατί, είπαμε δεν θα το αναλύσουμε τώρα.

Σημασία έχει ότι ελλείψει του αγαπημένου, η πωλήτρια με έστρεψε στο Syoss. Επιφυλακτική έριξα μια ματιά πρώτον σε συστατικά και δεύτερον σε τιμή και είπα μέσα μου "φερ'το εδώ κι αν είναι μούφα, τουλάχιστον χάνω μόνο 4 ευρώ".
Λοιπόν όχι μούφα δεν είναι αλλά υπερτερεί των άλλων για τους εξής απλούς λόγους:

1. Είναι πουδρέ όπως τα άλλα, αλλά με πολύ πολύ λεπτή υφή (αποτέλεσμα λιγότερη "σκόνη" να "ξεσκονίσεις" και καλύτερη αίσθηση στα χέρια όταν τα περνάς μέσα από τα μαλλιά)
2. Αντίθετα από το Algemarina δεν περιέχει phtalates. Πολύ σημαντικό από πλευρά υγείας/οικολογίας.
3. Έχει ωραίο κι ελαφρύ άρωμα λεμονιού-λεβάντας, λιγάκι σαν παιδική πούδρα Johnson's.
4. Έχει τη στιγμή που μιλάμε αχτύπητη τιμή: ελάχιστα πάνω από 4 ευρώ στον Hondo.

Νιώθω σαν να έβγαλε αντιπάλους knock-out στο ring! Yeah!

Δείτε και την χρήση σ'αυτό το βιντεάκι για να σας λυθούν οι απορίες.

4 σχόλια:

leinti nti είπε...

to dry shampoo eimai megisti anakalipsi. tha to do. emeis edo sto UK, exoume batiste. den exei tixei na do to syos, pou toulaxiston se morfi shampoo iparxei pantou. prosfata ta batiste bgikan kai se mini siskevasia mia 1.50 lira. nomizo tha itan super idea na ipirxan kai ston hondo mini dry shampoo me 1.5 evro, dipla sta tameia. anarpasta tha eixan ginei. nomizo xrisimo proion eidika gia to klima mas. exo px pou exo liparo malli, louzomai kathe mera me apotelesma to malli na einai xeirotero apo pote.

Perfumeshrine είπε...

Δεν είναι εντυπωσιακά απλή σύλληψη αλλά μεγαλειώδης? Και εκπλήσσομαι που όλες οι ελληνίδες νοικοκυρές θεωρητικά ξέρουν την "αρχή" με την οποία λειτουργεί από τις δουλειές του σπιτιού (ταλκ στο λαδωμένο πουκάμισο και μετά επιμελές ξεσκόνισμα πριν το μπουγαδιάσουν) αλλά άμα τους πείς για ξηρό/στεγνό σαμπουάν σε κοιτούν σαν UFO. Δεν είπαμε ότι δεν θα λουστούμε ποτέ, είπαμε θα κερδίσουμε μια μέρα επιπλέον ταλαιπωρίας του μαλλιού!

Πραγματικά οι υψηλές τιμές σε κάτι τόσο "να φτουράει" είναι αναποτελεσματικές (δες Klorane). Θα βάλω συγγενή στο UK να βρει το Batiste. Ακούγεται καλό, thanks!
Στο site της Henkel το Syoss έχει prominent position. Mήπως να τους έκανες μια ηλεκτρονική ερώτηση μπας και το εισάγουν κι αυτό αλλά δεν το στοκάρουν παντού? (σύνηθες φαινόμενο ή είμαι επηρρεασμένη από Ελλάδα?)

Leinti nti είπε...

tha to psakso

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κορίτσια,
Οκ, το ποστ είναι αρκετά παλιό και σας μιλάω εν ετη 2016 πλεον...
αλλά δεν υπάρχουν και πολλά επί του θέματος στο ιντερνέτ οπότε προχωράω ακαθεκτη να βοηθήσω και όποιον διαβάσει τα σχόλια...
Καταρχήν...δεν είχα ιδέα τι παει να πει ξηρό σαμπουάν(επαρχία βλέπεις...αντε κ λίγο που δεν είμαστε πολύ κοκέτες...τεσπα). Έχω καστανόξανθο μακρύ μαλλί, με πολύ πολύ λεπτή τρίχα και τρομερό πρόβλημα λιπαρότητας...ακομά κ όταν τα μαλλιά μου ήταν κοντά έπρεπε να λούζομαι αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μέρα παρα μέρα...(βέβαια τώρα που είναι αρκετά μακρύ, έχω και θέμα με ξητότητα στις άκρες παρά την πολύ λιπαρη ρίζα, αλλά αυτό είναι αλλό στορυ).
Για να μην τα πολυλογώ, μου πήρε δώρο μια φίλη το batiste origial (από τα hondos νομίζω) και έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου!!! Δεν έχω δοκιμάσει τα άλλα, ούτε ξέρω τιμή, αλλά με βάση όσα διάβασα για τα ξηρά σαμπουάν κ εδώ και άλλου πρέπει να σας πώ οτι με μια κινηση είχα:
μαλλι απαλό και αφράτο σαν φρεσκολουσμένο
ούτε ίχνος λευκών λεκεδων, πούδρας κλπ
και κανένα ενοχλητικό άρωμα ...
ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!
ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!
(βεβαια μόλις το έβαλα, πρέπει να δω κ το πρωι τι θα μείνει, αλλα ήδη έχω εντυπωσιαστεί!)